Cégünk minőségtől és mennyiségtől függően foglalkozik sík és öblös, főleg tiszta üvegtörmelék, üvegcserép kereskedelemmel, szállítással.
Igény esetén konténert (4-12 m3) biztosítunk, a szállítást, rakodást konténerszállító tehergépjárműveinkkel végezzük.
Az üveghulladék kezelésével, szállításával, gyűjtésével kapcsolatos, ezek végzéséhez szükséges engedélyekkel rendelkezünk.

A gyűjtésből származó üveghulladék(ok), elsősorban termelő üzemek, gyárak, valamint a kis- és nagykereskedelmi forgalmazóitól, illetve kis mennyiségben a lakosságtól kerül megvételre.
Az üveghulladékok átvétele az Európai Unió, illetve a hazai valamennyi hatályos környezetvédelmi szabályának eleget téve, valamint a hatóság, szakhatóságok előírásainak maradéktalan betartása (szerint) mellett történik. A gyűjtés telephelyünkre döntően saját, kihelyezett konténereinkbe szelektíven gyűjtve és általunk kerül beszállításra, vagy a termelők saját járműveikkel a telephelyünkön adják le az üveghulladékot. A mennyiségi átvétel saját, hitelesített hídmérlegen történik.

Az üveg hulladékokat igény esetén előkezeljük. A hasznosításhoz való előkészítés műveleteit az határozza meg, hogy a síküveg tovább-feldolgozása során milyen megmunkálást alkalmaztak.

Ennek alapján megkülönböztetjük a:

  • hőszigetelő üveg kezelését
  • laminált üveg/szélvédő üveg kezelését
  • egyéb síküveg kezelését
  • öblösüveg kezelését

1. Hőszigetelő üveg kezelése:
Az a célja, hogy az üvegtáblák közé helyezett fém (alumínium) távtartót a megszilárdult tömítőanyaggal együtt eltávolítsuk.

2. Laminált üveg/szélvédő üveg kezelése:
Célja, hogy az üvegtáblák közé légmentesen elhelyezett és bedolgozott (PVB műanyag) fóliát eltávolítsuk az üvegcserépből, mert az üveg gyártásánál szennyezőanyagként jelenik meg.

3. Egyéb síküveg kezelése:
A hulladékot válogatjuk, különleges kezelést nem igényel.

4. Öblös (csomagoló) üveg kezelése:
A begyűjtött üveghulladékot először válogatjuk. A válogatáshoz az üveghulladékot ferdepályás szállítószalagra adagoljuk, ahol kézi válogatással távolítjuk el az egyéb idegen anyagokat is. A szállítószalagról az üveg konténerbe hull, melyet külön tárolunk.

Az általunk gyűjtött üveg üveggyárakban kerül újrahasznosításra. Az üveg hulladék újra feldolgozása által rengeteg energiát és nyersanyagot takaríthatunk meg, ezzel védve környezetünket.